Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Oscar Wilde, Εννέα μαγικά παραμύθια

                                             Περίληψη

   Γενικά και τα εννέα αυτά παραμύθια προσπαθούν, μέσα από παραστατικές ιστοριούλες, να μας διδάξουν τις αρετές της ζωής, όπως την ολιγάρκεια και τη γενναιοδωρία, τον έρωτα και τη φιλία αλλά και τον εγωισμό. 
   Στο πρώτο παραμύθι, ένα νέο αγόρι γίνεται βασιλιάς. Στο δεύτερο παραμύθι, περιγράφονται τα γενέθλια της Ινφάντας, όπου ήρθε ένας νάνος και χόρεψε. Στο τρίτο παραμύθι, ένας ψαράς έδωσε την ψυχή του για να ζήσει με μια γοργόνα. 
   Στο τέταρτο παραμύθι, ένα όμορφο αγόρι μετανιώνει που αρνήθηκε τη μητέρα του και πηγαίνει για τον συγχωρέσει. Στο πέμπτο παραμύθι, ένα άγαλμα, φτιαγμένο από πολύτιμα υλικά, άρχισε να τα μοιράζει, με ένα αηδόνι, στους φτωχούς. Στο έκτο παραμύθι, ένα αηδόνι θυσιάστηκε για να φτιαχτεί ένα τριαντάφυλλο, ώστε να το προσφέρει ένα αγόρι σε μια κοπέλα.
   Στο έβδομο παραμύθι, ένας γίγαντας διώχνει τα παιδιά από τον κήπο του και τότε έρχεται ο χειμώνας. Στο όγδοο παραμύθι, ο ένας από δύο φίλους πεθαίνει στην προσπάθεια του να βοηθήσει τον άλλο. Στο ένατο και τελευταίο παραμύθι, μια ρουκέτα πιστεύει ότι είναι η καλύτερη απ' όλες.

Τσαμπίκα Α. (Β1), Γιάννης Κ. (Β1)
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου