Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Χάρης Σακελλαρίου, Τρία παιδιά χαμένα στο διάστημα

                            Περίληψη

   Ο Μίμης και ο Αρίστος είναι φίλοι και ζουν στα Σεπόλια. Ο Μίμης πάει στην Έκτη δημοτικού και ο Αρίστος στην Τρίτη γυμνασίου. Η Ελένη είναι η αδελφή του Μίμη και ο Χρήστος φίλος τους. Ο Αρίστος είναι μηχανικός και μαζί με το Μίμη θέλουν να φτιάξουν ένα πύραυλο και να τον εκτοξεύσουν. Ο πύραυλος όμως, πρέπει να έχει μέσα και αστροναύτες, οι οποίοι θα είναι ο Μίμης, η Ελένη και ο Χρήστος.
   Ο πύραυλος κατασκευάζεται και καθώς εκτοξεύεται, φτάνει στα πενήντα μέτρα, πέφτει στη γη και πιάνει φωτιά. Ο Αρίστος προσπαθεί να σώσει τους τρεις φίλους του και τελικά και οι τέσσερις καταλήγουν στο νοσοκομείο.
   Εντωμεταξύ, ο Μίμης, η Ελένη και ο Χρήστος βλέπουν το ίδιο όνειρο, ότι δηλαδή έφτασαν σε έναν πλανήτη με ευγενικούς κατοίκους και εξελιγμένη τεχνολογία. Πέρασαν οκτώ χρόνια προκειμένου να φτάσουν εκεί και άλλα οκτώ για να γυρίσουν. Οι κάτοικοι αυτού του νέου πλανήτη τους φιλοξενούν και φτιάχνουν για τους τρεις φίλους ένα πύραυλο, για να γυρίσουν πίσω στη γη. Όταν φτάνουν επιτέλους στη γη, τα τρία παιδιά ετοιμάζονται να κατέβουν με αλεξίπτωτο, αλλά τους κόβεται το σκοινί ξαφνικά και πέφτουν με δύναμη κάτω.
   Την επομένη, τα τρία παιδιά ξυπνούν και συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται στο νοσοκομείο, με εγκαύματα και με γύψους στα πόδια και στα χέρια τους. Όταν καταλαβαίνουν τι έγινε και πως όλα αυτά ήταν ένα όνειρο, διαβάζουν στην εφημερίδα ότι ήταν ήρωες.

Τσαμπίκα Α. (Β1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου