Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πολιτιστικό πρόγραμμα "Βιβλιοδρομία" σχολικού έτους 2014-2015

   Και φέτος, στο σχολείο μας η χρονιά υπήρξε δημιουργική! Καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Μασάρων συνεργαστήκαμε στα πλαίσια ποικίλων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, γεμάτοι ιδέες και όρεξη για δουλειά.

   Ένα από τα προγράμματα που εκπονήθηκαν στο σχολείο μας, έχει τον τίτλο "Βιβλιοδρομία" και αποτελεί ένα μαραθώνιο ανάγνωσης λογοτεχνικών έργων, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων συγγραφέων. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έχουν αναγνώσει όσα περισσότερα βιβλία μπορούσαν από μία καθορισμένη από τις υπεύθυνες του προγράμματος λίστα λογοτεχνικών βιβλίων.
   Στο παρόν blog, οι μαθητές έχουν αναρτήσει περιλήψεις των βιβλίων που έχουν αναγνώσει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος μπορούν να αναρτήσουν σχετικά σχόλια. Οι τρεις πρώτοι μαθητές, που διακρίθηκαν για τη φιλαναγνωσία τους, επιβραβεύτηκαν με λογοτεχνικά βιβλία της αρεσκείας τους, δωρεά του σχολείου μας! 
   Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός της σύστασης βιβλιοθήκης στο σχολείο μας, η οποία λειτουργεί ανελλιπώς, εδώ και τρία χρόνια, χαρίζοντας στους μαθητές μια "νησίδα γης" την οποία καλούνται να "ανακαλύψουν", μέσα από την ανάγνωση βιβλίων.

Η βράβευση των μαθητών του προγράμματος από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Μασάρων, κ. Π. Βολονάκη

Οι βραβευθέντες μαθητές του προγράμματος με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος,
 κ. Λυμπεροπούλου Δ. και κ. Θεοχάρη Κ., καθώς και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Μασάρων, κ. Π. Βολονάκη

Τα βιβλία που επιλέχθηκαν για το πολιτιστικό πρόγραμμα της "Βιβλιοδρομίας"

Ο χώρος της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Μασάρων Ρόδου (1)

Ο χώρος της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Μασάρων Ρόδου (2)



   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου