Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, Λάθος! κύριε Νόιγκερ

                      Περίληψη

   Ο Φίλιππος είναι δεκατριών ετών και πηγαίνει σ'  ένα χωριό της Πελοποννήσου, που το όνομα του είναι Τράπεζα. Εκεί περνάει τα καλοκαίρια του και ο κύριος Νόιγκερ, αρχαιολόγος και δάσκαλος των γερμανικών. 
   Ο Φίλιππος μένει στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού του. Επίσης, εκεί μένουν και τα ετεροθαλή αδελφάκια του, η Γκέρντα και ο Χάνς, που τα λέει γερμανάκια. Ο κύριος Νόιγκερ σ' εκείνο το χωριό, θα μελετούσε το αρχαίο υδραγωγείο και θα δίδασκε ελληνικά στα αδέλφια του Φίλιππου. Μια μέρα όμως ο κύριος Νόιγκερ εξαφανίστηκε. Ο Φίλιππος υποψιάζεται άσχημα πράγματα για το δάσκαλο του, ότι δηλαδή, σκότωσε ένα συγχωριανό τους. Επίσης, υποψιάζεται ότι έφυγε με μια κοπέλα, την Κόννη. 
   Ωστόσο, μια μέρα, καθώς ο Φίλιππος περνάει από το σπίτι του δασκάλου του, βλέπει ένα φως. Ήταν η Δάφνη, η κοπέλα του κυρίου Νόιγκερ, που πήγε να τον βρει, αλλά έλειπε. Ο Φίλιππος μαθαίνει πως ο κύριος Νόιγκερ είχε πάει να δει τον πάππου του, τον Άγγελο, επειδή πέθαινε.
   Όταν ο κύριος Νόιγκερ γυρνά πίσω στο χωριό, μαθαίνει ότι έγινε μια παρεξήγηση με τη Δάφνη και στεναχωριέται. Ο Φίλιππος φτιάχνει ένα σχέδιο για να συναντηθούν ο κύριος Νόιγκερ και η Δάφνη, ενώ στο τέλος τα καταφέρνει να είναι πάλι μαζί.

Τσαμπίκα Α. (Β1), Δέσποινα Κ. (Α2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου