Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έκτορας Μαλό, Με οικογένεια

                            Περίληψη

   Η Περρίνα ήταν έντεκα με δώδεκα χρονών και ζούσε με την άρρωστη μητέρα της και το γάιδαρο τους, το Παλικάρι, σε μια άμαξα. Αφού έφτασαν στο Παρίσι, η μητέρα της χειροτέρευσε και πέθανε, όπως και ο πατέρας της, πριν από μερικούς μήνες. Η μητέρα της, πριν πεθάνει, της είπε να πάει στο Μαροκούρ για να βρει τους συγγενείς του πατέρα της. Στο δρόμο όμως συνάντησε πολλές δυσκολίες, μέχρι που λιποθύμησε και ήταν ετοιμοθάνατη. Για καλή της τύχη όμως, την βρήκε μια παλιατζού και την πήγε ως το Μαροκούρ.
   Εκεί έπιασε δουλειά στο εργοστάσιο του κυρίου Βολφράν. Μια μέρα την κάλεσε το αφεντικό στο γραφείο του γιατί είχε μάθει πως η Περρίνα ήξερε αγγλικά. Την έβαλε τότε να του μεταφράσει κάποιες επιστολές που έλαβε για το γιο του, που είχε αυτοεξοριστεί στην Ινδία, όταν ερωτεύτηκε χωρίς την άδεια του πατέρα του.
   Ο κύριος Βολφράν πήρε την Περρίνα μαζί του στο πολυτελές πύργο του για την ασφάλεια της, αφού υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να μάθουν πληροφορίες απ'  αυτή για το γιο του αφεντικού. Η Περρίνα και ο κύριος Βολφράν ήρθαν πολύ κοντά και καθώς έβρισκαν νέα για το γιο του, χαιρόντουσαν. Μια μέρα όμως ήρθαν νέα ότι είχε πεθάνει. Ο Βολφράν λυπήθηκε τόσο πολύ που ήθελε να πεθάνει. Όμως η Περρίνα του έμαθε να αγαπά τους εργάτες του και έτσι να έχει έναν σκοπό στη ζωή του.
   Πέρασαν μήνες και ο Φαμπρώ γύρισε από μια κρυφή δουλειά που τον είχε στείλει να κάνει ο κύριος Βολφράν. Ο Φαμπρών έμαθε ότι ο νεκρός γιος του είχε κόρη την Περρίνα. Ο κύριος Βολφράν αγκάλιασε τότε την Περρίνα και της είπε ότι θα είναι για πάντα μια οικογένεια.

Δημήτρης Ψ. (Γ2), Τσαμπίκα Α. (Β1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου