Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κίρα Σίνου, Κάτω από τον ήλιο της Μακεδονίας

                           Περίληψη

   Τον καιρό των περσικών πολέμων ο Πέρσης βασιλιάς Δαρείος ζητά από τη Μακεδονία "γη και ύδωρ". Ο βασιλιάς Αμύντας δέχεται. Ο υιός του Δαρείου ο
Βούβαρης νυμφεύεται την κόρη του Αμύντα τη Γυγαία. 
   Μετά από χρόνια, βασιλιάς της Μακεδονίας γίνεται ο Αλέξανδρος - ο Μ. Αλέξανδρος ήταν τρισέγγονος του. Ο Αλέξανδρος λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και νικάει στο αγώνισμα του δρόμου. Επίσης, βοηθά τους Αθηναίους δίνοντας τους ξύλα για να φτιάξουν στόλο, καθώς και πολλές πληροφορίες για να νικήσουν τους Πέρσες. Οι Αθηναίοι καταφέρνουν να τους νικήσουν στη μάχη του Μαραθώνα. Αργότερα και ο Αλέξανδρος πολέμα μαζί τους και τους νικάει. 
   Ο Αλέξανδρος νυμφεύεται τη Βεριννώ. Τα παιδιά τους ήταν ο Φίλιππος, ο Περδίκκας, ο Αμύντας και η Στρατονίκη. Σε κάποια στιγμή, ο Ηρόδοτος επισκέφτηκε τον Αλέξανδρο και του είπε ότι γράφει για τους Μηδικούς πολέμους. Επίσης, ο Πίνδαρος έγραψε ένα εγκώμιο για τον Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος έκοψε και νόμισμα στη Μακεδονία, όπου απεικονίζονταν στη μπροστινή πλευρά αυτός με το άλογο του και η σκυλίτσα του που είχε πεθάνει.

Τσαμπίκα Α. (Β1), Γιάννης Κ., (Β1)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου