Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έκτορας Μαλό, Χωρίς οικογένεια

                                         Περίληψη

   Ο συγγραφέας, στην αρχή του βιβλίου, μας περιγράφει ένα παιδί, το Ρεμί, που ζει με την παραμάνα του, την οποία νομίζει για μητέρα του. Όταν επιστρέφει ο σύζυγος της, ο κύριος Μπαρμπερέν, πουλάει το Ρεμί σ' έναν άνδρα, που ονομάζεται Βιτάλης και κάνει παραστάσεις με το θίασο του.
   Μετά από καιρό, ο Βιτάλης μπαίνει φυλακή, επειδή χτύπησε έναν αστυνόμο, που είχε προηγουμένως χτυπήσει το Ρεμί. Έπειτα, ο Ρεμί βρίσκει ένα ποταμόπλοιο, τον "Κύκνο", με την κυρία Μίλλιγκαν και τον άρρωστο γιο της, τον Άρθουρ. Μένει μαζί τους, όσο καιρό ο Βιτάλης βρίσκεται στη φυλακή, ενώ φαίνεται ότι τον αγαπούν ιδιαίτερα. Όταν όμως, ο Βιτάλης αποφυλακίζεται, ο Ρεμί επιστρέφει σ'αυτόν.
   Ο Βιτάλης και ο Ρεμί, όταν φτάνουν στο Παρίσι, κοιμούνται κάτω, λόγω της φτώχειας και ο Βιτάλης πεθαίνει. Όταν ξυπνάει ο Ρεμί, η οικογένεια ενός περιβολάρη του προτείνει να ζήσει μαζί της. Μένοντας μαζί τους, ο Ρεμί αποκτά άλλα τέσσερα αδέλφια, μεταξύ των οποίων είναι και η Λίζα, ένα κορίτσι μικρό, που δε μιλάει.
   Η οικογένεια όμως, χωρίζεται, μετά από μια καταιγίδα και ο Ρεμί μένει πάλι μόνος του, μαζί μ΄ ένα νέο φίλο του, το Ματτία. Γυρνώντας στην παραμάνα του, ο Ρεμί, μαθαίνει ότι τον ψάχνει η οικογένεια του, αλλά όταν την συναντά, διαπιστώνει ότι δεν είναι η πραγματική. Μετά από καιρό, πληροφορείται ότι η κυρία Μίλλιγκαν είναι η μητέρα του και ζει μαζί με το Ματτία, τη Λίζα, τον αδελφό του, τον Άρθουρ και την παραμάνα του.

Τσαμπίκα Α., Β1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου