Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ευγένιος Τριβιζάς, Η τελευταία μαύρη γάτα

                       Περίληψη

   Σ' αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας μας περιγράφει τη ζωή σε ένα νησί, όπου ξεσπά επανάσταση, προκειμένου να σκοτωθούν οι μαύρες γάτες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο νησί, υπάρχει μια λέσχη προληπτικών, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά. 
   Αφού εξοντωθούν μερικές μαύρες γάτες, αποφασίζεται από αυτές να κάνουν μια συνεδρίαση, όμως κάποιος τις προδίδει και πεθαίνουν κι άλλες, ακόμα και ο φίλος του ήρωα, ο Κοψονούρης.
   Στη συνέχεια, ο ήρωας κρύβεται με την αγαπημένη του Εβενίνα. Η Εβενίνα όμως πέφτει θύμα μιας συμμορίας, που προσπάθησε να της αλλάξει χρώμα και τελικά πεθαίνει.
   Στο νησί, αφού σκοτώνουν όλες τις γάτες, φέρνουν τρία καράβια, τα οποία τα δύο είναι με ποντίκια και το τρίτο με φάκες, έτσι ώστε όταν η λέσχη ελευθερώσει τα ποντίκια, οι κάτοικοι να αγοράσουν φάκες και η λέσχη να βγάλει λεφτά. Ο ήρωας βρίσκει το φίλο του Κοψονούρη ζωντανό και πηγαίνει να ελευθερώσει τις γάτες που θα τις έκαναν γούνες. Τότε συναντά και την αγαπημένη του φίλη Εβενίνα, ζωντανή, με τη βοήθεια των τρυποκάρυδων. Ο Κοψονούρης και οι τρυποκάρυδοι βουλιάζουν το καράβι με τις φάκες και επιστρέφουν στο νησί ως ήρωες, προκειμένου να διώξουν τα ποντίκια.

Τσαμπίκα Α., Β1
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου