Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Άλκη Ζέη, Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της

                        Περίληψη

   Η Κωνσταντίνα είναι ένα κορίτσι που έχει προβλήματα υγείας αλλά και οικογενειακά. Οι γονείς της αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη Γερμανία, προκειμένου να βρουν δουλειά. Δυστυχώς όμως, γι' αυτήν, οι γονείς της χωρίζουν και δημιουργούν καινούργιες ζωές ο καθένας.  
   Αν και ο χωρισμός των γονιών της είναι πολύ ομαλός, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της Κωνσταντίνας ανατρέπει όλα τα σχέδια τους. Η Κωνσταντίνα αναγκάζεται να πάει στην Ελλάδα, διότι το κλίμα είναι καλύτερο για την υγεία της. Εκεί θα μείνει με τη γιαγιά της, την οποία δε συμπαθεί ιδιαίτερα. Στην Ελλάδα δημιουργεί φιλία με το Λουμίνη, παιδί επίσης, χωρισμένων γονιών. Εκείνη βλέπει πολλά κοινά μεταξύ τους και τον εμπιστεύεται απόλυτα. Όμως, ο Λουμίνης της πουλάει ναρκωτικά, χωρίς η Κωνσταντίνα να μπορεί να το συνειδητοποιήσει.
   Δυστυχώς, η σχέση της Κωνσταντίνας με τη γιαγιά της πάει από το κακό στο χειρότερο, δίνοντας της όμως έτσι το κίνητρο να καταστρώσει σχέδια για να γυρίσει πίσω στη Γερμανία, μαζί με τον καινούργιο της φίλο. Εκεί βρίσκονται ακόμα οι γονείς της. Βέβαια, τελευταία στιγμή, ο Λουμίνης, την προδίδει και δεν έρχεται.
   Η Κωνσταντίνα έτσι, γίνεται αντιδραστική και επιθετική, ενώ για να την ηρεμήσουν, φτάνουν στο σημείο να της κάνουν ένεση ηρωίνης. Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή, καταφτάνει ο Λουμίνης, που την πηγαίνει στο σπίτι της, πριν λιποθυμήσει. Η γιαγιά της, όταν την βλέπει τρυπημένη από την ένεση ηρωίνης, καταλαβαίνει ότι η εγγονή της είναι εθισμένη στα ναρκωτικά και την παρακαλά να ζητήσει βοήθεια. Αρχικά, η Κωνσταντίνα είναι αρνητική αλλά μετά από πολύ σκέψη και εξαιτίας του θανάτου του Λουμίνη - που εντωμεταξύ πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών - αποδέχεται τη βοήθεια, που της προτείνει η γιαγιά της.

Ιωάννα Π., Γ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου