Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Βίκτωρ Ουγκώ Οι Άθλιοι (Μέρος Α΄)

Περίληψη


Ο Γιάννης Αγιάννης, ένας κατάδικος που είχε μίσος για τα πάντα, μετά την αποφυλάκιση του, συναντά έναν επίσκοπο και αλλάζει προς το καλύτερο. Φτάνει στο Μόντρειγ και χτίζει εργοστάσια, ενώ με τα λεφτά που βγάζει, βοηθά τους πτωχούς και δίνει δουλειά σε όλους.
 Μία μητέρα, η Φαντίνα, που δουλεύει στο εργοστάσιο του, έχει αφήσει το παιδί της, την Τιτίκα, σε μια οικογένεια, προκειμένου να την προσέχουν. Αυτοί λέγονταν Θερναρδιέροι και έλεγαν συνεχώς ψέματα στη Φαντίνα, για να κερδίζουν χρήματα. Μάλιστα, της έλεγαν ότι το παιδί της είχε και υπηρέτρια!
 Η Φαντίνα, λίγο πριν πεθάνει, λέει στον κύριο Μαγδαληνή, το δήμαρχο του Μόντρειγ, που είναι ο Γιάννης Αγιάννης - είχε αλλάξει όνομα - να της φέρει το παιδί της. Εκείνος όμως, δεν τα καταφέρνει, γιατί πηγαίνει στο δικαστήριο για να σώσει έναν αθώο από τα ισόβια, που τον είχαν κατηγορήσει ότι έκλεψε ένα πεντάλεπτο από ένα παιδί και ότι ήταν ο Γιάννης Αγιάννης.
 Η Φαντίνα όμως, εντωμεταξύ πεθαίνει και ο Γιάννης Αγιάννης αποδρά και τυχαία βρίσκει την Τιτίκα, αφού μαθαίνει τι περνάει. Της λέει, μάλιστα, να τον οδηγήσει στο χάνι, όπου έμεναν οι Θερναδιέροι, προκειμένου να κοιμηθεί.

Τσαμπίκα Α.(Γ1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου