Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Πηνελόπη Δέλτα Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου

Περίληψη


Σ' αυτό το βιβλίο, η συγγραφέας μας αφηγείται τον πόλεμο των Ελλήνων εναντίον των Βουλγάρων, που κράτησε τριάντα δυο χρόνια. Όλα αρχίζουν από την επίθεση στην Αδριανούπολη, που οι Βούλγαροι σκοτώνουν πολλούς Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι γονείς του Κωνσταντίνου και του Μιχαήλ, ενός φίλου, που ζούσε μαζί τους. Από τότε είναι δούλοι στους Βούλγαρους, αλλά κρυφά δρουν ως κατάσκοποι, μαζί με το Νικήτα και βοηθούν τον αυτοκράτορα Βασίλειο το Β΄. Οι μικροί, την ημέρα πριν πεθάνουν οι γονείς τους, συνάντησαν την Αλεξία, που αργότερα γύρισε στη Βουλγαρία και έκανε τη βουβή, βλέποντας και βοηθώντας τα δύο αγόρια κρυφά.
 Οι δύο φίλοι, βρίσκουν μετά από χρόνια την Αλεξία και την ερωτεύονται, αλλά αυτή τελικά αρραβωνιάζεται με τον Κωνσταντίνο. Ο Κωνσταντίνος τότε, για να μην πληγώσει το Μιχαήλ, αποφασίζει να πάει στον πόλεμο, για να βοηθήσει τον αυτοκράτορα να πολεμήσει τους Βουλγάρους. Μετά από χρόνια, η Αλεξία και ο Μιχαήλ ψάχνουν τον Κωνσταντίνο, τον βρίσκουν αλλά εκείνος της λέει να παντρευτεί το Μιχαήλ, που και εκείνος την αγαπούσε. Ο Κωνσταντίνος και ο Μιχαήλ κάνουν συμφωνία ότι όποιος επιβιώσει από τον πόλεμο, αυτός θα μείνει με την Αλεξία. Εντωμεταξύ, ο Κωνσταντίνος πεθαίνει και ο Μιχαήλ με την Αλεξία, τηρώντας την υπόσχεση τους, αρραβωνιάζονται.
 Όταν ο Βασίλειος ο Β΄ νικά τους Βουλγάρους, ο Μιχαήλ παραιτείται από το στρατό και γράφει στην Αλεξία ότι θα πάει κοντά της, δεν το κάνει με χαρά, παρόλο που εκδικήθηκε αυτόν που σκότωσε τον Κωνσταντίνο και τους γονείς του.

Τσαμπίκα Α. (Γ1)

1 σχόλιο:

  1. Είναι αληθινά τα προσωπα του Κωνσταντίνου, της Αλεξίας και του Μιχαήλ η αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας της Δέλτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή