Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Βίκτωρ Ουγκώ Οι Άθλιοι (Μέρος Β΄)

Περίληψη


Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου "Οι άθλιοι" βλέπουμε το Γιάννη Αγιάννη να παίρνει την Τιτίκα από τους Θεναρδιέριους και μετά από την απόδραση του από τον Ιαβέρη - έναν αστυνόμο που τον κυνηγά - καταφέρνει και μεγαλώνει την Τιτίκα.
 Όταν η Τιτίκα μεγαλώσει, ερωτεύεται το Μάριο, ένα παιδί, το οποίο μεγαλώνει ο παππούς του. Εκείνο τον καιρό γίνεται επανάσταση για τη δημοκρατία και ο Μάριος πολεμά σε ένα οδόφραγμα, στο οποίο βρίσκεται και ο Γιάννης Αγιάννης. Εκεί ο Γιάννης Αγιάννης σώζει τη ζωή του Ιαβέρη, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτονεί, ενώ ο Αγιάννης μεταφέρει τον πληγωμένο Μάριο στον παππού του, μέσα από έναν υπόνομο.
 Εντωμεταξύ, ο Μάριος γίνεται καλά και νυμφεύεται την Τιτίκα, ενώ ο Αγιάννης αποκαλύπτει στο Μάριο ποιος είναι, λέγοντας του μόνο κακά πράγματα γι' αυτόν. Όταν όμως, ο Μάριος μαθαίνει τη αλήθεια για τον Αγιάννη, μετανιώνει και πηγαίνει να τον βρει με την Τιτίκα, αλλά ο Αγιάννης από τη στεναχώρια του, που ήταν μακριά από την Τιτίκα πεθαίνει, ευτυχισμένος όμως, έχοντας πλάι του την Τιτίκα και το Μάριο.

Τσαμπίκα Α. (Γ1) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου