Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Φίλιπ Πούλμαν Το κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιο

Περίληψη

 Ο Γούιλ, ο οποίος έχει το μαγικό μαχαίρι, που ανοίγει παράθυρα σε διάφορους κόσμους, ψάχνει να βρει τη φίλη του, τη Λύρα, όπου την κρατάει κοιμισμένη η μητέρα της, η Μαρίζα Κάλτερ. Αφού την σώζει, πηγαίνουν στον κόσμο των νεκρών για να δει η Λύρα τον πεθαμένο φίλο της Ρότζερ και ο Γούιλ για να δει τον πατέρα του. Εκεί ανοίγουν ένα παράθυρο για να μπορούν οι νεκροί να είναι ελεύθεροι και κατόπιν βρίσκονται στον κόσμο, όπου ο πατέρας της Λύρας, ο λόρδος Άσριελ πολεμά το βασίλειο του Άγγελου Μέτατρον, που θέλει να κατακτήσει τους κόσμους.
 Ο λόρδος Άσριελ και η Μαρίζα Κάλτερ καταφέρνουν να σκοτώσουν τον Μέτατρον πεθαίνοντας και αυτοί σ' έναν άλλο κόσμο. Η Λύρα και ο Γουίλ μαθαίνουν ότι οι κόσμοι θα καταστραφούν, αφού η σκόνη εξαφανίζεται και ο μόνος τρόπος για να σωθούν είναι να κλείσουν όλα τα παράθυρα, που έχει ανοίξει το μαγικό μαχαίρι.
 Ο Γουίλ και η Λύρα θέλουν να ζήσουν μαζί, επειδή αγαπιούνται αλλά λόγω του ότι είναι από διαφορετικούς κόσμους, όπου ο ένας μπορεί να ζήσει στον κόσμο του άλλου μόνο για δέκα χρόνια. Όταν τα παράθυρα κλείνουν, εκτός εκείνου που βρίσκεται στον κόσμο των νεκρών, ο καθένας ζει στον κόσμο του και υπόσχονται να λένε στους ανθρώπους ιστορίες και να τους κάνουν καλούς για να δημιουργηθεί πάλι πιο πολύ σκόνη.

Τσαμπίκα Α. (Γ1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου